Tartas perfectas: el último furor foodie

Lauren Ko no estudió pastelería, pero se convirtió en una sensación por sus posteos simétricos y cuidados.

Entre los cocineros hay un debate cada vez más amplio sobre si está bien o hacer "comida de instagram". Es decir, platos donde pesa más la estética que el sabor, la forma sobre la sustancia.

Aparentemente ese no es un problema para Lauren Ko (@lokokitchen), una pastelera amateur de Seattle, Estados Unidos, que ganó popularidad gracias al increíble diseño simétrico de sus tartas. Con apenas 27 publicaciones ya tiene más de 70 mil seguidores.

Lauren Ko busca la perfección y la simetría a través de la cocina.

"No tengo palabras. No soy nadie. Empecé esta cuenta por diversión", dijo Ko.

Ko tiene 30 años y jamás estudio pastelería: solo cocina por gusto dentro de los límites de su hogar. Tampoco tiene pensado vender (por ahora).

Las fotos de sus tartas (el ejemplo más perfecto de "comfort food", comida de hogar) se viralizaron durante Acción de Gracias, luego de que fueran compartidas por grandes cuentas como @food52 y @grubstreet.

 

 

Together, we are inquinceapple. 💪🏽| There’s a contingent out there with v strong feelings about the fact that I don’t *always* publish post-bake photos to my feed (keep an eye on my stories!). No, the crust designs are never as precise afterwards (I’m not butter sorceress @karinpfeiffboschek). Yes, this clearly means I’m a fraud. 👻 #yeahbutwhatdoesitlooklikebaked is now our favorite joke to throw around at home (find yourself a nice troll/bae tho). Brb, getting bumper stickers printed for Christmas. 🙃

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Lost for curds. 🤭| Cranberry curd tart with persimmon tangrams. Three months ago, I started @lokokitchen to separate all my dopey food photos from my personal account. And by some stroke of wild internet magix, here we are. 😳 I’m perpetually shocked, a bit overwhelmed (omg, I can’t keep up...sorry if I’ve missed your tags/comments!), but mostly just really grateful. There are legitimate food legends advocating for me, strangers from all over the world cheering me on, and a deep reserve of family and friends so generously sharing their expertise and resources to propel me on what is now a real journey. I’m truly just a humble nerd puttering around in her home kitchen. 🤷🏻‍♀️ Thank you for your enthusiasm and excitement. Pie’m so thankful you’re here. 🙏🏽

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Go boldly where no cran has gone before. 🔴| Preempt any holiday piesaster and snag a bushel of plump, fragrant, and most notably, high in pectin cranberries from @paradise_meadow_cranberries for a guaranteed jammy filling. Last year, I brought an overly juicy, undercooked pie to Thanksgiving dinner and had to sit by mortified as my in-laws politely insisted on eating their slices, oozing raw bottoms and all. Crust me, it was a dough blow. SAVE YOURSELVES FROM IMPENDING DOOM—do what you cran, do what is pieght. 💪🏽 #sponsored

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Imágen Ilustrativa